Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 22 Apr 2026 13:23

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: 21 Ian 2013 14:33 
Neconectat

Buna ziua! Sunt incepator in cresterea canarilor si intampin cateva probleme precum: am un mascul si o femela de canari si ii tin intr-o cusca dubla cu perete despartitor(gratar+perete opac). Femela si-a facut cuibul acum 2 zile si de fiecare data cand aude trilul masculului ia pozitia de "barcuta" si fluiera usor. Cand pun peretele opac masculul canta de dimineatza pana seara doar dak nu vede femela(ambii fiind foarte agitati) !!! Cand ii las sa se vada prin gratarul despartitor incep sa devina agresivi si masculul NU mai canta! Dupa parerea mea este clar, am un mascul si o femela....DAR ....de ce nu se imperecheaza si ce solutii aveti. Va multumesc !

Sus

MesajScris: 22 Ian 2013 17:34 
Neconectat

Am si eu aceiasi problema, canarita a format cuibul dar canarul nu o calca desi il accepta nu se bate cu ea. Daca bag alt canar care vre sa o calce se bate cu el.
Va rog frumos asteptam un raspuns de la colegii de forum mai experimentati.

Serban Ionescu
ionescu.serban@yahoo.com
0722.439.937

Sus

MesajScris: 22 Ian 2013 22:53 
Neconectat

IN PRIMUL CAZ.Incerca sa ii lasi impreuna si vezi ce se intimpla daca situatia se agraveaza ii desparti dar fara partea opaca sa se vada intre ei.Nu ai specificat daca mai ai altii masculi in incapere poate ia pozitia de barcuta cind cinta alt mascul preferindul pe acesta .
In cel de-al doilea caz :-poate masculul nu-i inca pregatit sau este prea mic de virsta sub un an si nu a atins maturitatea sexuala,totusi lasai inpreuna si vezi cum se comporta .Mai observa cind canta alt mascul din incapere cum se comporta femela poate e receptiva la cintecul altui mascul ,daca da semne introduce-l pe acela si vezi cum se comporta.

In ambele cazuri trebuiesc date mai multe detali.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 23 Ian 2013 00:19 
Neconectat

Multumesc pentru raspuns! Am adus alt mascul mai tinerel....si a calcat-o imediat de mai multe ori. Problema e ca noul mascul e imprumutat......si pe masculul meu nu l accepta cu toate ca, atunci cand nu l vede si el canta,....e disperata dupa el. Cred ca i-am pus prea devreme impreuna si ea acum nu l mai accepta....Ciudat e ca atunci cand sunt separati si nu se vad masculul canta foarte mult si dak ii las sa se vada,,,fie se bat printre gratar, fie nu se baga in seama...

Masculul imprumutat pot sa l mai tin vreo 3 zile...in acest timp pot sa tin masculul meu in aceeasi camera cu ei (in cusca separata si fara sa se vada)?

Sus

MesajScris: 23 Ian 2013 14:38 
Neconectat

CRISTIAN75 scrie:
In cel de-al doilea caz :-poate masculul nu-i inca pregatit sau este prea mic de virsta sub un an si nu a atins maturitatea sexuala,totusi lasai inpreuna si vezi cum se comporta .Mai observa cind canta alt mascul din incapere cum se comporta femela poate e receptiva la cintecul altui mascul ,daca da semne introduce-l pe acela si vezi cum se comporta.

In ambele cazuri trebuiesc date mai multe detali.

In primul rand va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Canarul care nu calcaare 2 ani este din 2011, l-am achizitionat la indemnul vanzatorului ca a reprodus cu el si caeste ok pentru matca.
Eu anul acesta m-am reapucat de canari si am inceput acest lucru cu 2 perechi, ulterior am achizitionat si a 3 canarita( despre aceasta este vorba). Canari sunt toti rasa Malinois.
Cu unul dinmasculi am scos 2 puisori, am observa ca si a 2 canarita umbla cu scame in cioc, vazand acest lucru i-am bagat cuibul in cea de a doua zi la rotunjit( format), atunci ambagat canarul de 2 ani( cel crenu calca), canarita il accepta adica nu se bate cu el dar el nu o calca. A depus 5 oua, a clocit cinci zile dupa care a parasit cuibul( am inteles ca acest fapt sa datorat ca ii dadeam in continuare hrana moale adica ou ras cu morcov). Dupa o saptamana am bagat iar canarl la ea si l fel nu o calca. Datorita acestui lucru am decis sa il scot s sa incerc cu celalalt canar cu cae am scos deja puiuti. Mentionez ca nu lasam canarul lacanarite( si l aceea cu probleme si la canarita cu cre am scos pui) decat de seara pana dimineata. Acum sper ca am explicat tot ce trebuia spus, daca mai trebuiesc detalii astept sa imi suneti c trebuie sa va spun concret.

Serban Ionescu
ionescu.serban@yahoo.com
0722.439.937

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]