Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 01 Mai 2026 12:27

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 261 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Roller de Harz
MesajScris: 13 Mar 2010 14:59 
Neconectat

La Cisnadioara 25-27 noembrie.

Sus

MesajScris: 13 Mar 2010 22:03 
Neconectat

Multumesc frumos!

Sus

MesajScris: 23 Iun 2010 18:56 
Neconectat

DECALOGUL
crescatorului de canari de cantec –roller
1. Sa iubesti canarii,ca pe tine insuti.
2. Asigura-le conditii de trai cat mai bune:colivii,ingrijire,hrana igiena etc.Considera-I parteneri de viata si nu marfa!.
3. Poarta cu demnitate si mandrie titul de crescator de roller.La pasari de elita,se cuvine crescatori de acelasi rang!.
4. Nu fi increzut si nu te inganfa,chiar daca ai ajuns campion!.Sa nu spui niciodata ca stii totul despre canari,ca nu mai ai ce invata aceasta ar putea insemna inceputul declinului.
5. Nu-i invidia pe cei mai buni ca tine!. Incearca sa-I ajungi din urma pe cale cinstita!.In caz de esec,inainte de a da vina pe altii,fie crescatori sau canari,cauta sa intelegi unde ai gresit tu in primul rand!.
6. Fii cinstit in orice imprejurare!.Cand vinzi sau daruiesti un canar,arata-I nu numai calitatile,ci si eventualele defecte sau slabiciuni!.
7. Straduieste-te sa obtii exemplare tot mai valoroase ,prin munca asidua si riguroasa selectie!.
8. Participa la Concursurile Nationale!.E un bun prilej de a-ti verifica valoarea colectiei!.Tot aici se leaga noi prietenii si se pot procura exemplare de valoare.!
9. Ajuta-ti semenii,impartasindule din experienta ta,asa cum si tu astepti ajutor si sfaturi din partea altora!.
10. Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!!!

BOTTA RUDOLF VALENTINO 2010

Sus

MesajScris: 23 Iun 2010 20:38 
Neconectat

nelutzu craiova scrie:
DECALOGUL
crescatorului de canari de cantec –roller
...si nu numai.

Ce se spune acolo e valabil si pt perusi, si pt sticleti, si pt presura sura, lup de mare mic, condor sau orice alta pasare.
Si daca stau sa ma gandesc asa ar trebui sa simta si sa gandeasca orice crescator de animale, de orice fel.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 25 Iun 2010 00:13 
Neconectat

Frumos! Intotdeauna am vazut rolleristii ca un model de urmat in lumea ornitologiei si asta e o dovada. Cu siguranta daca respectam aceste reguli, vom avea parte numai de satisfactii de la micii nostri prieteni ciripitori.

Sus

MesajScris: 04 Iul 2010 22:33 
Neconectat

Si pentru ca i-am laudat atat de mult pe rolleristi(pe drept cuvant), am intarit aceste convingeri prin 2 intalniri exceptionale cu ornitologi deosebiti. Am reusit sa il cunosc personal pe d-l Kacso Venti, dar din lipsa de timp(din pacate) nu am reusit sa ii vad colectia de rolleri. Insa am reusit sa petrec clipe minunate la domnul presedinte al clubului de rolleri, Chidu Ilie. Am aflat foarte multe lucruri interesante legate de aceste pasari fascinante, am vazut "pe viu" o crescatorie adevarata, populata cu pasari de valoare incontestabila. Totodata, pe timpul sederii la dansul am ascultat cu fascinatie canari din colectia de anul trecut, concurs in care d-l Chidu a iesit campion national la colectii. Am vazut poze cu rolleristi din alte timpuri, oameni care au facut acest canar cunoscut la noi in tara, dar care au stiut intotdeauna sa fie bine organizati M-a impresionat onestitatea si buna primire care mi-a facut-o, dovada sufletului unui om "MARE".
Concluzie trasa de mine dupa vizite la mai multi rolleristi in anul acesta: m-au fascinat prin felul frumos de a vorbi unii de altii(fara exceptie), cat de bine organizati sunt, faptul ca sunt primitori si ca se ajuta intre ei, ajutor dat fara rezerve si unui incepator. Am mai observat un lucru: bucuria de a avea rezultate cel de aproape, de a se bucura sincer alaturi de castigator, necontand provenienta bazei genetice. Sper din tot suflet sa ne afiliem cu Clubul de rolleri, pentru ca vom avea multe de invatat de la niste adevarati crescatori, care transmit prin ceea ce fac obiceiurile creatorilor canarului de cantec, cel mai vestit pe tot mapamondul(si nu numai): Roller de Harz.
Multumesc celor 2 crescatori pe care i-am cunoscut in saptamana petrecuta la Sibiu, dar si lui Nelutzu care mi-a dat o mana de ajutor, pentru a lua legatura cu domniile lor.

Sus

MesajScris: 12 Iul 2010 20:50 
Neconectat

desi a trecut campionatul de rolleri mam gandit sa fac un mic cadou celor din clubul de rolleri si in special lu nelutzu un clip de la campionat si pe fundalul clipului puteti asculta una din melodiile mele facuta saptamana trecuta ,vizionare placuta

Sus

MesajScris: 12 Iul 2010 23:17 
Neconectat

Multumesc, Yorasta ,o surpriza placuta :D Esti un compozitor desavirsit ;)

Sus

Subiectul mesajului: Achizitionat mascul roller
MesajScris: 21 Iul 2010 17:00 
Neconectat

Va salut...desi sunt la inceput de drum in cresterea canarilor....nu am putut sa ma abtin sa nu am si o linie de canari de cintec (am inceput cu citiva din linia malinois waterslager ceea ce s-a dovedit a nu fi fiabili din mai multe pct de vedere....)....si de curind am inceput prin achizitionarea unui mascul roller din 2009-un mascul ce a fost arbitrat-85puncte. Despre canar nu am sa spun decit numai cuvinte de lauda la fel si despre crescatorul de la cine l-am luat cu care m-am imprietenit foarte repede si doar prin niste discutii simple despre aceasta rasa am inteles ce inseamna sa achizitionezi pasari direct de la crescator, ce inseamna ca pasarile sa fie trecute printr-o scoala de cintec facuta profesionist.
Desi nu stiu sa arbitrez un canar de cintec din aceasta rasa, cred ca cele 85 de puncte nu le-a primit degeaba si prin faptul ca, canarul mi-a cintat in masina pe timpul transportului, asta nu a a facut decit sa ma bucure si sa am incredere in crescatorul de la care l-am achizitionat...Nelutzu Craiova............multumesc si numai bine Nelutzu!

Sus

Subiectul mesajului: Re: Achizitionat mascul roller
MesajScris: 21 Iul 2010 17:04 
Neconectat

i-mi cer scuze ca nu am postat in sectiunea ...Roller de Harz....rog frumos un moderator sa faca modificarile necesare..multumesc

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 261 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]