Cu placere raspund <chestionarului> tau.S-o luam organizat.
A propos,de ,<burghezi> asa cum ai scris tu-la usoare ironii ,am raspuns tot cu o usoara ironie,mai exact ,cu un proverb frantuzesc..Daca-ti aduci aminte -in vremurile bune- ,ale noastre,ti-am spus ca am si un carnet de arbitru de canari. Punct. Niciodata ,nu ti-am revendicat acest fapt. Ok.Nici acum.Intamplarea ,a facut ca sa-l gasesc (carnetul)in lada de <zestre> si doar l-am aratat pe forum. Punct.Cativa -au luat foc.Ma asteptam sa intervii de la primul.Eu asa as fi facut pt tine..OK.Asta e..Nu vreau sa intru in amanunte sau sa-ti fac morala.
Nu am revendicat in AOR ,functia de arbitru. Este o realizare de-a mea si v-am aratat-o.De care sunt mandru. OK.? Revin la ceea ce a scris Nelutu : dupa 1989 multe lucruri s-au schimbat .dar realizarile fiecarui individ in parte ,n-au fost anulate. Ref la felul cum am participat la cursul de arbitri-iata pe scurt adevarul. Eram membru la EXOTICA ,din 1981 (am inca legitimatia-in lada de <zestre>).Datorita ,rezultatelor de exceptie obtinute intre anii 1985-1988 ,m-au recomandat pt a merge la examenul de arbitru de canari. Totul a fost facut sub patronatul forului de la Bucuresti-pres. era Dl Obrocea. Cei mai batrani poate-si amintesc.Examenul s-a tinut la Tg Mures -vreo 3 zile- Scris si oral. Au participat mai multi crescatori din tara ,De exemplu Tibi Kincses (scuze Tibi ca n-am scris corect nimele tau ) de la Brasov-Sciitoru Andrei il cunoaste. Am luat examenul -si gata.
N-am dorit sa ma amestec in problemele voastre cu canarii de culoare-mutatii cum doresti tu.
Iar in privinta traducerilor-nu-mi plac,daca spun ceva ,o spun din experienta mea .In privinta
cunostiintelor personale,cred ca ti-am facut ,tie personal,o mica demonstratie acasa la tine.Atunci cand am venit sa-ti cumpar canarii.Sper ca ,n-ai uitat.
Ultima intrebare este delicata si pt un arbitru international.Stiu ,suficient de mult,pt a putea evalua un canar. Daca te referi la cele 400 de nuante de culori,stabilite international , trebuie sa recunosti ca,nu le stie nimeni in lumu.Ei sunt impartiti pe sectiuni. Ca au cunostiinte generale despre toti-sunt de acord.
Si sa inchei cu legitimatia, eu, doar am aratat o alta realizare de-a mea.Atat,
Si ca o concluzie personala-nu cred ca era opotun ceea ce ai scris tu si nici ceea ce am scris eu. Specific -nu eu am inceput cu micile ironii-deci trebuia sa raspund intr-un fel.Ok?
Sper ca esti multumit,daca nu,continuam discutia in particular.
S-auzim de bine si de pasari de calitate.
nea DAN