Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 29 Apr 2026 12:45

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 199 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: 20 Ian 2011 21:20 
Neconectat

DAP vrem sa stim mai multe despre acestii canari :_hranire ,reproducere(ce rase au fost amestecate pentr-u al creea )ect ,ce mai urmeaza inbunatatit ,culorii si forma daca conteaza asta sau se urmareste doar cintecul??.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 21 Ian 2011 01:09 
Neconectat

Va salut dom.Cristian.depine despre ce rasa de canari vorbim.Slavujar,canarul romanesc ,,Metis'' Orfeus,si etc.

Sus

MesajScris: 21 Ian 2011 01:37 
Neconectat

Salutam baietii, ce pot spune de achizitionare acestor canari slavujari am 25 de perechi, cu amabilitatea lui Docky care a postat documentatia necesara la acest topic ,la pagina doi.
Hrana acestor canari este cea clasica ,diferenta dintre Flawta si Slavujar este foarte mare fiind capacitatea lor de a face cat mai multe ture.Cam asta ar fi de spus in trei cuvinte

Sus

MesajScris: 21 Ian 2011 01:54 
Neconectat

Salut Catalin! Am si eu 2 nelamuriri: care este hrana clasica la slavujar si legat de ture: slavujar are mai multe decat flawta(nu stiu nimic de flawta, in afara de a-i fi ascultat de cateva ori pe net)? Mersi anticipat!

Sus

MesajScris: 22 Ian 2011 22:13 
Neconectat

Stimati colegi am urmarit cu atentie polemicile si remarcile vizavi de acest subiect.
Nu intentionam sa intervin daca nu era mentionat si numele meu. Nu am vrut sa las loc de interpretari.
Multumesc colegilor care apreciaza munca mea.
In ceea ce privesc ceilalti sa nu-si ia nume de imprumut si sa se ascunda in spatele LUI. Mai bine ar privi in ograda lor si nu ar mai arunca cu minciuni si noroi in munca altora.
Neputinta naste invidie si de multe ori invidia naste ura. Mai devreme sau mai tarziu toti vom raspunde in fata lui Dumnezeu pentru faptele noastre. Nu-i asa (TOMITA)(DREPT LA REPLICA).
Acum cateva cuvinte si despre canarul sirbesc(slavujar). Vis-a-vis de de omologare sunt pe un drum bun dar...
O rasa pentru a putea fi omologata ar trebui sa demonstreze ca poseda caracteristici genetice bine conturate, dominante si transmisibile urmasilor:
1. talie
2. pozitie
3. tonaliate perfect uniforma pe o gama foarte mare de indivizi
Cat despre transmitetrea genetica a cantecului de privighetoare sa nu ne imbatam cu apa rece.
Totul depinde de ce se vrea de la canari si ce ne pot oferii ei, dar cred ca se tinde sa se depaseasca limitele.
Uneori visele sunt frumoase dar de multe ori ele se transforma in cosmaruri.
Sa visam frumos si sa ascultam cu mai mare atentie cantecul privighetorii, in rest permiteti-mi sa ma abtin de la alte comentarii. Cultivarea cantecului nu a inceput cu noi si nu se va termina cu noi.
Cu respect.

Sus

MesajScris: 22 Ian 2011 23:17 
Neconectat

Asta e adevarul.... ;) Mare dreptate aveti.

Sus

MesajScris: 22 Ian 2011 23:19 
Neconectat

Va salut Dragi iubitori de pasari de toate genurile.Am gasit aceasta poezie pe seitul unui coleg din AOR si nu m-am abtinut sa nu o pun si pe forumul AOR ,chiar daca unii vor zice ca sunt pe langa subiect .Multumesc pentru intelegere.
Pasarea din colivie
Si daca tot traia in colivie,
Instinctul ei i-a dat puterea oarba,
De-a se simti in gratii ca in iarba,
Mereu mai trista dar mereu mai vie.

Treceau surate-n zboruri s-o absoarba,
Dar ea parea ca nu mai vrea sa stie,
Nici zbor,nici tipat,nici salbaticie,
Cand soarele deasupra sta sa fiarba.

Sarmana pasare simtea ca are
Sau viata-n gratii,sau in carne pusca,
Si-a inceput sa-si prelucreze cusca,
Cu aripi,cu penaj,cu plisc si ghiare,
Ca sa-si transforme colivia-n soarta,
Si gratiile-n opere de arta.

ADRIAN PAUNESCU

Sus

MesajScris: 22 Ian 2011 23:32 
Neconectat

am citit de curand pe un alt forum , unde scria asa : daca vrei o pasare sa ti cante ca o privighetoare ....ia ti o privighetoare ;)

eu nu imi vindec nebunia...eu traiesc cu ea in fiecare zi

Sus

MesajScris: 23 Ian 2011 13:54 
Neconectat

Ce pot spune baieti,am sa fiu un pic mai rezervat in discutii pt ca ...etc,adevarul deranjeaza,irita,faceti sondajul de care am vorbit si o sa vedeti ca am dreptate.Niciodata nu va avea curaj sa puna 4 canari pe masa

Sus

MesajScris: 23 Ian 2011 15:19 
Neconectat

Buna ziua! Numele meu este Constantin Aurelian si sunt crescator de rolleri, fiind si membru AOR si membru activ al clubului roman de rolleri. Cresc canari rolleri de 10 ani si in tot acest timp,am legat prietenii cu mari crescatori din toata Europa de la care am achizitionat pasari de inalta clasa. Rezultatele nu au intarziat sa apara, astfel ca in 2009 am obtinut titlul pentru cel mai bun canar roller din Romania si va asigur ca nu a fost deloc usor, participanti fiind cateva sute de canari roller. Am avut deziluzii si satisfactii, dar asta m-a indemnat sa merg mai departe. De aceea, desi sunt crescator de rolleri apreciez munca crescatorilor de alte rase sau specii, cu conditia sa faca totul profesionist. Asa ca domnule Toma v-as ruga sa va prezentati sa stim si noi cu cine stam de vorba.
PS: Nu-i usor d-le Toma sa pui 4 canari pe masa si aici as ruga colegii din AOR, care au luat canari de la mine sa spuna daca canari achizitionati canta in orce conditii .Este foarte greu de realizat o scoala de cantec profesionist.

Cu stima ,Nelutzu

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 199 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]