Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 29 Apr 2026 13:56

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 199 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: 25 Ian 2011 20:31 
Neconectat

Foarte interesant deci voi vreti sa promovati o rasa de canar sa faceti club dar nu inteleg nimeni nu zice nimic nu arata nimic pare a fi totul secret sau va feriti de concurenta sau e asa mare concurenta intre crescatorii acestei rase sau de ce nu se vorbeste nimic?

Sus

MesajScris: 26 Ian 2011 01:11 
Neconectat

Salut baieti am citit mesajele voastre despre canarul Slavujar ,cat despre hrana si cantec vi sa raspuns dar despre concurenta nu cred ca sar ascunde cineva pentru ca nu sant decat 3 crescatori de aceasta rasa asa ca..........Daca am suparat pe cineva a fost fara intentie.

Sus

MesajScris: 26 Ian 2011 01:46 
Neconectat

Intrebarea la care nu ni s-a raspuns a fost:din combinarea caror rase s-a obtinut canarul slavujar? Am vazut si canari portocalii,si motati dar nu s-a stabilit originea exacta.E usor sa zic cresc...slavujar,dar originea acestui canar o cunosc?

Sus

MesajScris: 26 Ian 2011 08:46 
Neconectat

Nu poate sti nimeni originea canarilor de cantec.Nu a tinut nimeni o evidenta exacta a raselor folosite in ameliorarea cantecului.Inca se mai lucreaza si se va lucra mult,pana la definitivarea proiectului mult visat.Crescatorii si colectionarii,mereu vor achizitiona varfuri mult mai bune,care se nasc in diverse crescatorii,pentru a imbunatati linia pe care o detin.IQ-ul masoara inteligenta,acesta e valabil si la pasari,se poate creste in functie de abilitatile crescatorului,sau scade.Si privighetorile se impart in mai multe categorii.Foarte putina lume a reusit sa asculte o privighetoare care canta bine.Cunoscatorii stiu la ce fel de cantec ma refer.Toate canta,dar numai cantecul privighetori de noapte e cel mai frumos,si nici ele nu canta toate la fel.Cine a ascultat o privighetoare de noapte,sigur va dori sa aibe in casa un canar cu acest cantec,care nu pote fi egalat. ;)

Sus

MesajScris: 26 Ian 2011 15:16 
Neconectat

cata catalin scrie:
Te salut cristianu si imi pare rau ca nu am avut timp sa ti rasp la mesaj ,da mancarea la slavujari este tot amestecul clasic care se gaseste in orice pet shop, in functie de anotimp :clasic si cel premium

Ok Catalin, mersi mult!!!

Sus

MesajScris: 26 Ian 2011 22:43 
Neconectat

Baieti!singurul care are canari slavujar ARBITRATI si CAMPIONI (peste 60 buc.)din Serbia(nu incrucisati"repede" ca la noi)este SORIN FLOREA.Poate o sa-si faca si el timp candva si o sa va explice mai in amanunt acest canar de cantec.Toate aceste
nelamuriri in legatura cu canarii de cantec,se invata in timp, cu conditia sa fii mare iubitor al acestor canari ,perseverent si tot timpul sa cauti "informatii".IMPORTANT este ca miscarea ornitologica dinROMANIA a inceput sa dea semne de viata si in urmatoarea perioada sigur vom asista la schimbari majore, a mentalitatii ,mai ales in randul crescatorilor de canari.Sunt incantat totusi cand vad aceasta "batalie" care se poarta in randurile crescatorilor si sper ca in viitorul apropiat, sa organizam concursuri,in urma carora sa putem spune ca avem o pasare valoroasa(arbitrata),care sa ne reprezinte cu adevarat.Pana atunci............la munca baieti!

http://Halciu.sunphoto.ro
Tel:0735085933

Sus

MesajScris: 26 Ian 2011 23:32 
Neconectat

Salut baieti, vreau sa fac un anunt catre toti crescatorii cu canari de cantec (de privighetoare), duminica 30 01 2011 orele :13 00 va invitam la o intrunire in sectorul 4,Restaurant Provance din str B-dul Obregia(fostul Metalurgiei) vizavii de cinematograf Cultural,pt infiintarea unui Club cu cantec de privighetoare CCRP. Am fost rugat sa postez acest anunt de catre organizatori.

Sus

MesajScris: 27 Ian 2011 00:12 
Neconectat

Domnule Stere, cred ca era de datoria celor care cresc acest canar sa fi intrat sa ne explice detaliile acestui canar, ori nu stiu ori nu vor, pentru ca de atata amar de vreme crescatori intreaba si primesc raspunsuri anbiguui in cele mai fericite din cazuri. Ori au asa mare valoare ca nu se coboara la nivelul nostru ori nu se implica in a promova acest canar. Este foarte greu sa atragi adepti al unui canar care este neomologat, necunoscut in afara de Romania si Serbia (si pooate tarile din spatiul ex Yugoslav sa mai fi avut contact cu el) si care nu este promovat deloc. Sincer acest canar este adus de curand in Romania si daca nu-l cresti si reproduci nu stiu cat de bine te poti pricepe la el. Si aia cu campioni e relativa. Canarii rolleri campioni se aduc in tara de cand eram copil mic si nu ia mai laudat nimeni, asa ca pe mine unul nu ma impresioneaza sincer, pe mine unul care, fara falsa modestie, am produs campioni nu i-am achizitionat. Dar am ajuns in situatia jenanta sa ne rugam, sa-i imploram sa ne explice despre acest canar. Eu va garantez ca si eu si dumneavoastra daca ne apucam de aceasta rasa maine, avem rezultate garantate pentru ca avem rutina in cresterea canarului de cantec.

Cu stima ,Nelutzu

Sus

MesajScris: 27 Ian 2011 12:16 
Neconectat

Domnule Nelutu,aveti dreptate dar,orice crescator este liber sa aleaga directia incotro sa se indrepte,unii aleg o cale mai dificila in care intalnesc multe obstacole,iar altii aleg calea cea dreapta....DRUMUL SPRE PERFORMANTA.De aceea am mai zis,ca este un lucru imbucurator,ca LOCOMOTIVA a inceput sa se miste,aici un rol important avand AOR-ul,care prin activitatea sa a reusit sa capteze atentia in randurile crescatorilor de pasari.Sper sa ne trezim din amorteala si sa invatam din profesionalismul celor din strainatate, sa invatam ce inseamna ce inseamna un concurs" live" de rolleri,malinois,timbrado,slavujar,flawta,ce inseamna organizarea adevarata,ce inseamna transparenta, in urma careia sa nu existe nici un motiv de suspiciune al concurentului.Dupa cum am mai spus,cred ca aceasta "EDUCATIE"se indreapta cu pasi repezi si catre NOI.

http://Halciu.sunphoto.ro
Tel:0735085933

Sus

MesajScris: 02 Feb 2011 13:46 
Neconectat
Moderator

Domnilor, dupa cum se poate observa topicul a fost curatat iar postarile care nu aveau legatura au fost mutate la categoria Discutii Libere in topicul :

viewtopic.php?f=36&t=1035

Orice postare pe acest topic care nu are legatura cu titlul topicului va fi sanctionata conform regulamentului. Deasemenea nu vom mai permite atacurile la persoana pe forum, pentru asta aveti telefoane mobile sau alte medii de comunicare.

Rog in momentul in care sesizati utilizatorii care folosesc astfel de metode sa raportati pe privat unui moderator sau direct la administrator prin copierea link-ului catre acel topic, astfel si munca noastra este mai usoara si timpul de interventie mai scurt.

Multumesc pentru intelegere,

Nelutu Rosu.

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 199 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]