|
Prea multa zarva pentru ...nimic.La inceput a fost vorba ca cineva vrea sa faca un club de canari(Slavujar).Foarte bine. Dar sa vrea 3-4 crescatori de canari ,sa omologheze rasa sarbilor ,sub nu stiu ce denumire anapoda..Hai sa fim seriosi. Si primul care a reactionat (cu un limbaj mai "de litoral" )a fost Yorasta si i -ati sarit toti in cap. Acuma auzi de preturi de sute si mii de euro (pentru o rasa neomologata). La fel am citit pe alt topic ,ca esti pe langa subiect, daca nu folosesti seminte de la nu stiu care firma,indiferent de pret.Pai eu ,de exemplu,daca am nevoie de 100 kg de seminte, intr-un an ,cumpar 40 kg rapita de la o ferma cu 1.6 lei,40 kg phalaris cu 3 lei,mai adaug in ,niger,canepa,perilla,dughie..etc si ma costa 3-4 lei kg.Nu-i tot una cu 10 lei/kg, pentru mine si pentru altii. Canarii s-au crescut inainte de a fi infiintate ,Padovan, Versele-Laga,Quiqo,etc Si nu stiu cum se face ca la noi preturile sunt mai mari, ca in Ungaria,de exemplu(de aici cumpar, ca-i aproape de Oradea), si la vitamine si la calciu si la orice.Cu 20-40 %.
|