methos scrie:
eu stiu pe cineva care creste papagali mari...le pune si iarna apa de baie...sunt pasarile sloiuri de gheata, nici nu mai pot zbura dupa ce fac baie ca le ingheata penele bocna. Beau apa o data pe zi cand le dezgheata adapatorile si sunt sanatoase tun, scot pui incepand din martie si prin urmare au timp de mai multe serii pe an decat in alte locuri si la alte crescatorii.
Cea mai importanta e mancarea si daca le asigura sau nu tot ceea ce au nevoie ele.
Sunt perfect de acord cu tine, dar trebuie sa fim atenti la un aspect. Cu cat pasarea este mai mica, cu atat metabolismul este mai accelerat. Prin urmare nevoile de apa ale unui papagal mare sunt putin diferite de cele ale fringilidelor. Nu am experimentat aceasta varianta, dar categoric trebuie sa fim atenti la acest aspect.
Din experienta, in conditii de temperatura normala, daca un canar/fringilid este privat mai mult de 24 de ore de apa apar probleme care pot sa duca chiar la moartea pasarii. Am intalnit cazul unui prieten la care i s-a blocat adapatoarea cu bila, iar a doua zi a gasit pasarea fara suflare.